U Srbiju nije uvezeno mleko iz Hrvatske sa povećanom koncentracijom alfatoksina

Bez autora
Feb 10 2013

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević izjavio je da u Srbiju nije uvezeno mleko iz Hrvatske sa povećanom koncentracijom materije alfatoksin. U našu zemlju uvezena manja količina mleka iz Bosne i Hercegovine i u njoj nije bilo aflatoksina, a naredna isporuka mlekare “Dukat” iz Bosne i Hercegovine očekuje se u utorak.Ova isporuka će biti redovno uzorkovana i ispitana na mikotoksine. Domaće mleko se redovno kontroliše i potpuno je ispravno, dok je pre mesec dana rađena i vanredna inspekcijska analiza.

U Srbiju nije uvezeno mleko iz Hrvatske sa povećanom koncentracijom alfatoksinaMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević izjavio je da u Srbiju nije uvezeno mleko iz Hrvatske sa povećanom koncentracijom materije alfatoksin.

Knežević je naveo da je u našu zemlju uvezena manja količina mleka iz Bosne i Hercegovine i u njoj nije bilo aflatoksina, i istakao da se naredna isporuka mlekare “Dukat” iz Bosne i Hercegovine očekuje u utorak.

Ova isporuka će biti redovno uzorkovana i ispitana na mikotoksine, napomenuo je on i saopštio da se domaće mleko redovno kontroliše, da je potpuno ispravno, kao i da je pre mesec dana rađena i vanredna inspekcijska analiza.

Načelnik Odeljenja poljoprivredne inspekcije Nenad Katanić naveo je da konzerve tunjevine “Rial”, za koju je u Hrvatskoj utvrđeno da ima visoki nivo histamina, ove godine nisu uvezene u Srbiju.

Katanić je naglasio da je od proizvođača iz Tajlanda koji proizvodi ovu tunjevinu uvezena jedino tuna u salamuri “K plus” - lot 11243, koja je u Srbiju ušla 25. januara ove godine i tada je kontrolom ustanovljeno da histamina nema, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik